Event

Tavastia Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki Finland

Shadeshares-aurinkolasit X Tavastia-klubi: Duma, musta

la 31.12.
Tavastia-klubi

Mennyt tapahtuma

Shadeshares-aurinkolasit ovat kestävän kehityksen mukaisia, korkealaatuisia sekä ympäristöystävällisiä suomalaisesta koivuviilusta valmistettuja polarisoituja ja UV-suojalla varustettuja aurinkolaseja.

Shadesharesin missio on tarjota vastuullisesti valmistettuja ekoluksus-aurinkolaseja. Aurinkolasit valmistetaan käsityönä korkealaatuisista materiaaleista Shadesharesin omalla työpajalla Nairobissa, Keniassa. Yritys kouluttaa ja työllistää nuoria aikuisia Kariobangin ja Korogochon slummeista.

Shadehares on myös nolla hiilijalanjälki -yritys. Jokaista ostettua aurinkolasiparia kohden yritys istuttaa puun mailleen Kenian Oyugisiin. Näin luodaan päivittäin hiilinieluja. Puiden istuttaminen on myös tapa tarjota työ- ja elämänmahdollisuuksia paikallisille asukkaille. Hankkimalla Shadeshares-aurinkolasit osallistut Afrikan metsittämiseen.

Shadeshares sai alkunsa suomalaisen teknologiayrittäjän Jan-Erik Westergårdin pitkäaikaisesta visiosta. Vauhtiin päästiin, kun Jan-Erik löysi ryhmän samanhenkisiä ihmisiä, jotka uskoivat hänen näkemykseensä ja halusivat harjoittaa liiketoimintaa hieman eri tavalla. Idea konkretisoitui Keniaan, jossa Shadeshares alkoi valmistaa puisia aurinkolaseja omalla työpajallaan. Työntekijöiden hyvinvointi ja työturvallisuus ovat yritykselle ensiarvoisen tärkeitä asioita, ja myös tuotantoketju on aina avoin ja läpinäkyvä.


Kustakin myydystä aurinkolasiparista lahjoitetaan 20 % slumminuorten kouluttamiseen sekä puuntaimien istuttamiseen. Kustakin myydystä aurinkolasiparista lahjoitetaan myös 10 % Luonnonperintösäätiön Tavastian metsä -kampanjalle.

Shadeshares-aurinkolasit X Tavastia-klubi Duma-mallia on saatavilla vain rajattu erä.
Aurinkolasien toisessa sangassa on Tavastian-klubin logo.
Aurinkolasien mukana tulee kätevä kotelo.