Lauantaidisko

Lauantaidisko

Tavastian Lauantaidisko on täällä taas!

Syyskuussa 2009 käynnistynyt huippusuosittu Tavastian Lauantaidisko on Helsingin yöelämän instituutio ja Suomen suosituin popdisko.

Tavastian Lauantaidisko tarjoaa kaupungin parhaat DJ-vetoiset pop/rock/indie-tanssit joka lauantai keikkojen jälkeen aina puoli viiteen saakka.

Lauantaidiskon lipunmyynti alkaa klo 23.30, ja Tavastian tanssilattia avataan puolen yön aikoihin. Lauantaisin keikkalippu oikeuttaa jäämään diskoon, ellei toisin mainita.

Lauantaidiskoon myydään pieni määrä ennakkolippuja, joilla on pääsy ulkona olevan jonon ohi. Jonotuksen sujuvuuteen on panostettu. Toivomme kärsivällisyyttä jonossa.

Tavastian turvallisuusohje:

Tavastialla on nollatoleranssi seksuaaliselle häirinnälle, väkivallalle, rasismille, homo- ja transfobialle, ableismille, misogynialle sekä vallan väärinkäytölle. Olethan viipymättä yhteydessä henkilökuntaan, mikäli kohtaat minkäänlaista huonoa käytöstä tapahtumassa.

Tavastian lauantaidiskon DJ:t

Tavastian Lauantaidiskon DJ-kollektiivista on hioutunut monipuolisen popmusiikin ylivoimaisia taitajia, jotka kokoavat tuoreista hiteistä, parhaista klassikoista ja unohdetuista helmistä kovimmat setit tilanteeseen kuin tilanteeseen.  Laaja musiikkilinja painottuu tanssittavaan pop-, rock-, rap-, disko- ja indiemusiikkiin eri muodoissaan, parhaista klassikoista tuoreimpiin hitteihin. Silloin tällöin ohjelmassa on erikoisesiintyjiä ja yllätysvieraita. DJ-ohjelmaa on myös alakerrassa Semifinalin puolella, joka tarjoaa rauhallisemman vaihtoehdon Tavastian hulinalle.

Reilusti yli 500 iltaa, 300 000 kävijää ja edelleen jokaviikkoinen jono puhuvat puolestaan. Lauantaidiskon DJ:tä on kuultu myös Radio Helsingissä ja festareilla Flow’sta Ruisrockiin ja Provinssiin sekä erilaisissa tapahtumissa kautta linjan.

SKENIKSWEE
on Lauantaidiskon DJ-porukan nuorin ja samalla kenties kiireisin hahmo. Keikkoja on kertynyt kovalla tahdilla ympäri Helsingin tärkeimpiä klubeja ja tapahtumia sekä festareita jo vuosien ajan. Lisäksi kalenteria täyttävät soittohommat Pasa ja Midsommaren -yhtyeissä ja keikkamyyjän tehtävät All Day Agencylla. Huippumusiikkia laidasta laitaan sisältävä selektio ulottuu tuoreesta elektro-, indie-, pop-, hiphop- ja rock-soundista vanhempiin soul-, disko- ja boogie-klassikoihin. Ajankohtaisia biisivalintoja kuullaan kuukausittain myös pop_lover_92 -ohjelmassa Ida Radiossa.

HARVEST
on Lauantaidiskon luottomies DJ-kopissa ja armoton tanssittaja. Vanhan skeittarin suuriin suosikkeihin kuuluvat kultakauden hiphop ja suriseva indierock, mutta ahkerasti keikkaileva DJ valikoi parhaat bailubiisit tottuneesti tilanteeseen kuin tilanteeseen, oli kyse sitten eri aikakausien rakastetuimmista klassikoista tai kovimmista uutuuksista. Lauantaidiskon ohella mm. Siltasen kotimaiseen musiikkiin keskittyvissä Paha Vaanii -illoissa säännöllisesti soittava Harvest vaikuttaa myös Flow-festarin ohjelmatyöryhmässä ja puuhailee soittolistojen kokoamisen parissa.

MINI
Lauantaidiskon vakiosoittajista Mini keikkailee nykyään harvemmin mutta sitäkin suuremmalla asiantuntemuksella. Syntikkapopista erityisesti aikoinaan intoutunut DJ tanssitti popdiskoissa jo ennen kuin suuri osa Ladi-kävijöistä on syntynyt, ja rautainen kokemus tuntuu yhä. Nykyisin kiireisenä pitää tehtävä maan suurimman ja komeimman festarin Ruisrockin promoottorina. Eturivin paikka musiikkibisneksessä pitää samalla tiukasti kiinni popmusiikin tuoreimmissa ilmiöissä, ja Minin DJ-keikoilla voikin usein nauttia tulevista hiteistä ennen kuin moni on niistä vielä kuullutkaan.

ERKKO
on Lauantaidiskon pomo ja perustaja sekä DJ-porukan keskushahmo. Tausta on syvällä elektronisessa musiikissa, mutta sydän sykkii vahvasti popmusiikille sen eri muodoissa, unohdetuista helmistä tuoreimpiin uutuuksiin, keskiössä niiden luova ja joskus hullu yhdisteleminen. Kokemusta löytyy kuppiloista areenoille, kymmenien klubi-iltojen ohella toimittajana ja radiossa YleX:ssä sekä Radio Helsingissä, takana myös pitkäaikainen pesti Flow-festarin ohjelmatyöryhmässä. Lisäksi puuhiin kuuluu Stadin Juhannus -tapahtuman järjestäminen yhdessä Skeniksween kanssa.

LUNA
DJ-tiimin tuorein vahvistus on Luna, joka on Lauantaidiskon vakiokasvona tuttu jo vuosien ajalta Semifinalin puolelta alakerrasta. Kymmenisen vuotta sitten Scifibimboes-duossa uransa aloittanut DJ hallitsee laadukkaan popin koko kirjon ja listaa omiksi suosikeikseen elektropopin, naispuolisten artistien esittämän räpin ja 90- sekä 2000-luvun helmet. Luna pitää erityisesti uusien biisien esittelemisestä ja pyrkii olemaan DJ-kopin kovin bailaaja, jonka energia välittyy myös yleisölle.

Osta liput ennakkoon!

Tavastian lauantaidiskon jono on tuttu näky Urho Kekkosen kadulla, mutta ennakkolipuilla pääset jonon ohi (ellei toisin mainita) ja varmistat pääsysi juhlimaan.

Muistathan ottaa mukaan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Henkkarit tarkastetaan kaikilta.