Event

Tavastia Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki Finland

Nikki Hill (USA)

ti 11.7.
K-18
Tavastia-klubi
19.00 Ovet
20.30 Nikki Hill

Mennyt tapahtuma

Hinta: alk. 25 €
Aika: Ovet klo 19:00

Uudenajan Rock and Rollin kuningattareksi ja soul-sensaatioksi nimetty Nikki Hill saapuu kiertueellaan Suomeen heinäkuussa. Nikki esiintyy tiistaina 11.7. Tavastia-klubilla.

Sanotaan, että jos Tina Turnerilla ja Little Richardilla olisi tytär, jonka kasvattamiseen olisivat antaneet panoksensa myös James Brown ja Chuck Berry, tuloksena olisi Nikki Hill. Pohjois-Carolinan gospelkuorojen kasvattama Nikki onkin energinen esiintyjä, joka ottaa lavat haltuunsa lupaa kyselemättä.

Hill nousi laajempaan tietoisuuteen muutettuaan puolisonsa kitaristi Matt Hillin kanssa St. Louisiin. Live-esiintymiset niittivät mainetta aina Chicagoa myöten energisyytensä, omaperäisen soundinsa eikä vähiten Hillin lavakarisman ansiosta. Ensilevytyksensä "Here’s Nikki Hill" hän teki vuonna 2013 ja kiersi sen jälkeen yli 20 festivaaleilla ja lähes 200 tapahtumassa eri puolilla Yhdysvaltoja ja Eurooppaa.

Toisen albuminsa "Heavy Hearts Hard Fists" jälkeen Nikki on kiertänyt myös Australian, Intian ja Marokon lavoja. Meriittilistassa ovat myös esiintymiset Montreux'n ja Montereyn jazz-festivaaleilla sekä Byron Bayn blues-festivaaleilla. Suomessa hän on esiintynyt aikaisemmin vuoden 2016 Puistobluesissa. Uusimmalla levyllään "Feline Roots" (2018) Hill tekee kunniaa juurimusiikin ja rock'n’rollin pioneereille. Kappaleiden tunnelmat liikkuvat latautuneesta bluesista punk souliin ja herätyskokousgospelista rockabillyyn.


Saavutettavuus

Tapahtumapaikka on esteetön.

Osta Ympäristölippu ja tue Tavastia Hall of Nature -hanketta!


Tavastia Hall of Nature -hanke tähtää vastuullisempaan ja kestävämpään Tavastiaan. Yksi hankkeen tavoitteista on tulla hiilineutraaliksi livekentän toimijaksi.

Tavastia Hall of Nature -keräyksen myyntituotot menevät lyhentämättömänä Luonnonperintösäätiön Tavastian metsä -kampanjaan, jonka tavoitteena on hankkia oma suojeltu metsä päästöjen kompensoimiseksi.

Käy tutustumassa kampanjaan: Luonnonperintosaatio.fi/tavastian-metsa

Kiitos kun olet mukana rakentamassa kestävämpää Tavastiaa!