Event

Tavastia Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki Finland

Kyyria

pe 18.8.
K-18
Tavastia-klubi
20.00 Ovet
21.30 Kyyria

Mennyt tapahtuma

Hinta: alk. 34 €
Aika: Ovet klo 20:00

Kulttimaineeseen 90-luvulla noussut Kyyria tekee paluun lavoille ja saapuu Tavastia-klubille elokuussa!

Energisenä livekokoonpanona ja suomalaisen musiikkiteollisuuden vientipioneerina tunnettu Kyyria ehti tehdä kolme levyä, joista kaksi saksalaiselle GUN Recordsille. Yhtyeen uusi aktivoituminen alkoi jo viime vuoden lopulla, kun bändin kaikki kolme albumia, Blessed Ravings (1995), Alien (1997) sekä Inner Wellness (1998), saatiin viimein suoratoistopalveluihin.

Kyyria oli 1990-luvun Helsingin rock-skenen todellinen tuleva superkokoonpano, jonka jäsenet jatkoivat uriaan Kyyrian jälkeen muun muassa HIM:issä, Amorphiksessa, Sub-Urban Tribessä, Leningrad Cowboysissa sekä lukuisissa muissa kokoonpanoissa. Yhtye hajosi vuonna 1998 kaoottisissa merkeissä.

”Joskus elämässä tulee hetkiä, jolloin on hyvä pysähtyä ja katsoa taustapeiliin. Kaikki siellä ei ole aina kaunista. Käy helposti niin, että vauhti korjaa virheet, ja kun laastarilla ei sydäntä korjata, niin jälki on tämän näköistä. Tunnen silti voimakkaasti, että Kyyrian musiikillinen perintö on se, mitä meistä jälkipolville jää. Ja siitä tarinasta on vielä viimeinen luku kirjoittamatta”, sanoo laulaja Ville Tuomi.

”Tämän reunionin kypsyttely oli pitkä prosessi, mutta hienoa, että nyt se onnistuu. Haluamme jättää faneille kunnolliset jäähyväiset, joihin henkiset paukut eivät aikanaan riittäneet", sanoo yhtyeen perustaja ja kitaristi Mikael Tanner.

Kyyria on:
Ville Tuomi
Santeri Kallio
Gas Lipstick
Niko E
Mikael Tanner


Tavastian turvallisuusohje

Tavastialla on nollatoleranssi seksuaaliselle häirinnälle, väkivallalle, rasismille, homo- ja transfobialle, ableismille, misogynialle sekä vallan väärinkäytölle. Olethan viipymättä yhteydessä henkilökuntaan, mikäli kohtaat minkäänlaista huonoa käytöstä tapahtumassa


Saavutettavuus

Tapahtumapaikka on esteetön.


Osta Ympäristölippu ja tue Tavastia Hall of Nature -hanketta!

Tavastia Hall of Nature -hanke tähtää vastuullisempaan ja kestävämpään Tavastiaan. Yksi hankkeen tavoitteista on tulla hiilineutraaliksi livekentän toimijaksi.

Tavastia Hall of Nature -keräyksen myyntituotot menevät lyhentämättömänä Luonnonperintösäätiön Tavastian metsä -kampanjaan, jonka tavoitteena on hankkia oma suojeltu metsä päästöjen kompensoimiseksi.

Käy tutustumassa kampanjaan: Luonnonperintosaatio.fi/tavastian-metsa

Kiitos kun olet mukana rakentamassa kestävämpää Tavastiaa!