Event

Tavastia Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki Finland

Saimaa, Põhja Konn

la 25.3.
K-18
Tavastia-klubi
19.00 Ovet
19.30 Põhja Konn
21.00 Saimaa

Mennyt tapahtuma

Hinta: alk. 32 €
Aika: Ovet klo 19:00

Soittoeuforiaa Suomenlahden molemmilta puolilta - Saimaa ja Põhja Konn Tavastialla 25. maaliskuuta!


Tavastialla päästään maaliskuun lopulla nauttimaan todellisesta tupla-annoksesta musiikin hurmiota, kun lavalle nousevat Matti Mikkolan luotsaama Saimaa ja virolainen huippuyhtye Põhja Konn! Suomi-Viro-ystävyysillan liput tulevat myyntiin Tiketissä maanantaina 20.2. klo 9:00.

Matti Mikkolan luotsaama Saimaa on erityislaatuinen yhtye, joka jatkuvan sutkutuksen ja hutkutuksen ajamana kurkottaa kohti loputonta soittoeuforiaa. Huippumuusikoista koostuvan kollektiivin seikkailu musiikin parissa on vapautunutta, grandiöösiä ja ihanan rajoittamatonta. Pepe Willbergin ja Pyhimyksen solistoimien platinalevyjen, Ylen Urheilu-Suomi-scoren ja arvostelumenestykseksi nousseen cover-levyn kautta yhtye on synnyttänyt hallitun progen, classic rockin, funkyn viihdemusan sekä klasarin superpyörteen, jonka sävyissä soi Suomi-iskelmän kaiho. 60- ja 70-lukujen soundeista ja estetiikasta häpeilemättömästi ammentava Saimaa onkin ylväimmillään nimenomaan livenä, lukuisten huippumuusikoiden uppoutuessa hekumalliseen yhteissoittoon ja vuorojamitukseen, jota hallitsevat yltäkylläiset telepaattiset voimat. Elävä todiste tästä on vuonna 2020 julkaistu tuplalivealbumi ”Loputon sutkutus Vol 1.”

Põhja Konn on virolainen progerock-yhtye, jonka muusikot ammentavat sointinsa niin jazzin, klassisen, funkin kuin popinkin maailmoista. Mm. Genesiksen, Rujan, In Spen ja Beardfishin kaltaisista yhtyeistä vaikuttunut ryhmä maalaa vanhan koulun progerock-vaikutteistaan huolimatta sangen tuoreella väripaletilla. Põhja Konn on julkaissut kaksi albumia, joista tuoreemman "Hetk. InSpereeritud Tüürist" (2019) myötä yhtye palkittiin Estonian Music Awardseissa Vuoden yhtye- ja Vuoden rock-albumi-pysteillä. Kolmatta albumiaan valmistelevan bändin uusin single, Toton kaltaisille kasariklassikoille kumartava "Saatus" ilmestyi loppuvuodesta 2022.Saimaa ja Põhja Konn nähtiin esiintymässä samassa illassa myös joulukuussa Tallinnassa Põhja Konnin nokkamiehen Valter Soosalun 30v-juhlakonsertissa.

Tavastian turvallisuusohje

Tavastialla on nollatoleranssi seksuaaliselle häirinnälle, väkivallalle, rasismille, homo- ja transfobialle, ableismille, misogynialle sekä vallan väärinkäytölle. Olethan viipymättä yhteydessä henkilökuntaan, mikäli kohtaat minkäänlaista huonoa käytöstä tapahtumassa


Saavutettavuus

Tapahtumapaikka on esteetön.


Osta Ympäristölippu ja tue Tavastia Hall of Nature -hanketta!

Tavastia Hall of Nature -hanke tähtää vastuullisempaan ja kestävämpään Tavastiaan. Yksi hankkeen tavoitteista on tulla hiilineutraaliksi livekentän toimijaksi.

Tavastia Hall of Nature -keräyksen myyntituotot menevät lyhentämättömänä Luonnonperintösäätiön Tavastian metsä -kampanjaan, jonka tavoitteena on hankkia oma suojeltu metsä päästöjen kompensoimiseksi.

Käy tutustumassa kampanjaan: Luonnonperintosaatio.fi/tavastian-metsa

Kiitos kun olet mukana rakentamassa kestävämpää Tavastiaa!