Event

Tavastia Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki Finland

Nathan Evans (UK)

su 23.1.
K-18
Tavastia-klubi
19.00 Ovet

Mennyt tapahtuma

Tapahtuma peruttiin
Hinta: alk. 23 €
Aika: Ovet klo 19:00

Tapahtuma on peruuntunut.

Voit palauttaa liput tällä lomakkeella www.tiketti.fi/palautalippuja 11.03.2022 mennessä.

Peruutetun / siirretyn tapahtuman lipun palautuksissa pidätetään lippukohtainen palvelumaksu.

***


TIKTOK-TÄHTI NATHAN EVANS TAVASTIALLE TAMMIKUUSSA


Yksi vuoden 2021 mielenkiintoisimmista läpimurroista, skotlantilainen Nathan Evans lähtee Euroopan-kiertueelle! Sea Shanty -merimieslauluista tunnettu laulaja nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa Tavastia-klubilla sunnuntaina 23. tammikuuta 2022.

Polkaistuaan käyntiin merimieslaulujen valtavan suosion maailmanlaajuisesti, Nathan Evans julkaisi tammikuussa 2021 debyyttikappaleensa "Wellerman" ja "Wellerman 220Kid & Killen Ted Remix" Universalin kautta. 'Sea shantyt', eli merimieslaulut ovat tällä hetkellä suuressa suosiossa ja on pitkälti Evansin ansiota, että nuorempikin sukupolvi tutustuu kalastaja-aiheiseen kansanmusiikkiin.

Kaikki alkoi siitä, kun Airdriesta, Pohjois-Lanarkshiresta, Skotlannista kotoisin oleva Nathan Evans päätti aamun postinjakokierroksen jälkeen ladata esittämiään kappaleita TikTokiin. Ensimmäinen laulu oli cover-versio perinteisestä irlantilaisesta merimieslaulusta "Leave Her", joka juontaa juurensa viime vuosisadan alkupuolelle. Video keräsi valtavan määrän katselukertoja, kun ihmiset hurmaantuivat musiikista ja Evansin karismaattisesta esiintymisestä. Tällä hetkellä TikTokissa on yli 3,2 miljardia videota tunnisteella #seashanty.

Merimieslaulut ovat nousseet kulttimaineesta suuremman yleisön tietoisuuteen myös jalkapallojoukkueiden ja TV-ohjelmien siivittämänä. Manchester City loi oman merimieslaulumeemin ennen Crystal Palacen peliä, ja Jimmy Fallon ja The Roots esittivät version Olivia Rodrigon hitistä "Driver's Licence" Fallon Tonight -ohjelmassa. "The Wellerman" ja samaisen kappaleen remix-versio on noussut mm. Spotifyn viraalilistan ja iTunesin kärkisijoille, päässyt radioiden soittolistoille ja saanut maailmanlaajuista huomiota medioissa.

"Siihen aikaan, kun merimieslauluja laulettiin, niiden oli tarkoitus yhdistää ihmisiä ja pitää moraali korkealla", sanoo Nathan Evans, joka on toteuttanut juuri nämä asiat vuosisata myöhemmin kohottaen samalla ihmisten mielialaa pandemian keskellä.