Tavastia Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki Finland

A.W. Yrjänä

ke 3.4.
K-18
Tavastia-klubi
19.00
Ovet
20.30
A.W. Yrjänä

Mennyt tapahtuma

Hinta: alk. 34 €
Aika: Ovet klo 19:00

A.W. Yrjänä Tavastia-klubille huhtikuussa! 

CMX-yhtyeen keulahahmona suomalaisille tutuksi tullut A.W. Yrjänä julkaisee jo viidelle eri vuosikymmenelle ulottuneen levytysuransa ensimmäisen sooloalbumin maaliskuussa 2024. Levy julkaistaan Yrjänän pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Gabi Hakasen Vallila Music House levy-yhtiön kautta.

Yrjänä on työstänyt levyään syksystä lähtien tuottaja Erno Laitisen kanssa Inkfish-studioilla Helsingissä. Heliografi-albumi julkaistaan lp- ja cd-formaateissa sekä striimauspalveluissa 15.3.2024. Levyn ensimmäinen single ilmestyy 2.2.2024.

”Yli kolmekymmenen vuoden ajan olen kirjoittanut suurimman osan yhtyeeni CMX:n kappaleista. Sen rinnalla on syntynyt musiikkia, jonka energia on omapäisesti erilaista kuin bändi-ilmaisu. Syksyn -23 olen työstänyt taitavan ja rohkean työryhmän kanssa albumia, joka koostuu hyvin omakohtaisista lauluista. Muutamat ovat vuosien varrelta, suuri osa aivan uusia”, Yrjänä kertoo. Maaliskuussa ilmestyvä albumi kantaa nimeä Heliografi. Se merkitsee valolla kirjoittamista.

”Kun kirjoitetaan valolla, kirjoitetaan myös varjolla. Valon ja varjon välimaastosta löysimme musiikkia, jota tehdessämme tunsimme olevamme yhtä aikaa sekä kotona, että vieraassa maassa. Laulut ottivat meitä käsistä ja veivät, minne mielivät.”

”Minulle laulujen kirjoittaminen on elämänmittainen työ. Matka olemisen arvoitukseen ja ympäröivään kulttuuriin. Toisinaan herkkää kuulostelua, joskus rajojen rikkomista. Parhaimmillaan kurkottamista tuntemattomaan. Tekstin ja musiikin liitto on muoto, jolla voi tutkailla alueita, joihin muilla kommunikaation muodoilla ei pääse”, Yrjänä jatkaa.

Heliografi-työryhmä:

A.W. Yrjänä – laulu ja kitara
Erno Laitinen – kitarat
Jarmo Saari – kitarat
Jussi Kinnunen – basso ja laulu
Oscar Gräsbeck – piano, koskettimet ja laulu
Jakke Saarinen – rummut ja lyömäsoittimet
Tapani Rinne – puupuhaltimet
Mikko Mustonen – vaskipuhaltime

Tavastian turvallisuusohje

Tavastialla on nollatoleranssi seksuaaliselle häirinnälle, väkivallalle, rasismille, homo- ja transfobialle, ableismille, misogynialle sekä vallan väärinkäytölle. Olethan viipymättä yhteydessä henkilökuntaan, mikäli kohtaat minkäänlaista huonoa käytöstä tapahtumassa

Saavutettavuus

Tapahtumapaikka on esteetön. Avustaja veloituksetta.

Osta Ympäristölippu ja tue Tavastia Hall of Nature -hanketta!

Tavastia Hall of Nature -hanke tähtää vastuullisempaan ja kestävämpään Tavastiaan. Yksi hankkeen tavoitteista on tulla hiilineutraaliksi livekentän toimijaksi.

Tavastia Hall of Nature -keräyksen myyntituotot menevät lyhentämättömänä Luonnonperintösäätiön Tavastian metsä -kampanjaan, jonka tavoitteena on hankkia oma suojeltu metsä päästöjen kompensoimiseksi.

Käy tutustumassa kampanjaan: Luonnonperintosaatio.fi/tavastian-metsa

Kiitos kun olet mukana rakentamassa kestävämpää Tavastiaa!