Event

Tavastia Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki Finland

Pekka Nisu, Eetu Riikonen

la 8.1.
K-18
Tavastia-klubi
19.00 Ovet

Mennyt tapahtuma

Tapahtuma peruttiin
Hinta: alk. 19 €
Aika: Ovet klo 19:00

Pekka Nisun kiihkeinä pauhaavat laulut välittävät pienten hetkien suuria tunteita ja kohottavat kuulijansa puoli metriä arjen yläpuolelle. Nisu tunnetaan syksyllä 2020 lopettaneen Pimeys-yhtyeen laulaja-kitaristina ja monien rakastetuimpien Pimeys-kappaleiden kirjoittajana, kuten Hetki vielä, Elämä kiinnostaa, Pimeys, Eikö ne tiedä, Loista kuin tähti, Meeri ja Maalaa meidät.

”Yhtyeen lopetettua syntyi paljon biisejä ja nopeasti alkoi tuntua, että kappaleet on julkaistava omalla nimellä, omilla kasvoilla, omilla biiseillä – ilman mitään ylimääräistä”, Nisu kertoo.

Toukokuussa 2021 ilmestynyt debyyttialbumi Papillon on napakka kokonaisuus areenakokoista, elinvoimaista musiikkia tavallisten ihmisten tavallisista elämistä.

”Albumin teemana on ihmisen sisällä palava kipinä, joka ei sammu, vaikka sade piiskaa ja aina vaan kohtaa lisää vastoinkäymisiä. Mulle oli tärkeää saada biisien toteutukseen bändin energiaa ja vaaran tuntua, soittamisen iloa – halusin huutaa ja heiluttaa tukkaa!”

Suomea ahkerasti kiertänyt Pimeys ehti 9-vuotisen uransa aikana julkaista neljä kiitettyä studioalbumia, valloittaa radioaaltoja ja festivaalilavoja sekä pokata Emma-ehdokkuuden esikoisalbumistaan Muut on jo menneet (2013).

Toista albumiaan viimeistelevän artistin tuorein single, Mä näin susta unta, ilmestyi marraskuussa 2021.

Pekka Nisun yhtyeessä soittavat Jukkis Virtanen (basso), Axel Virkkunen (kitara), Julius Sihvonen (koskettimet) ja Ville Hatanpää (rummut).


Illan avaava Eetu Riikonen viitoittaa tietä kohti rock-musiikin kauan kaivattua sukupolvenvaihdosta. Karismaattinen artisti tarjoilee yhtyeineen kappaleita, jotka tuntuvat olleen aina elämässämme.

Riikosen musiikki maalaa vahvalla lyyrisellä otteellaan maisemia ihmisen matkan varrelta tehden jokaisesta hetkestä ja tunteesta arvokkaan. Nuoren artistin tuotannossa kappaleet ovat maailmoja, joissa arkisimmatkin tunnetilat voivat työntää meidät alas sen laidalta. Eteeristä lyriikkaa tukee yhtyeen sointi, joka on luotu ylittämään sukupolvirajoja, kumartaen sekä iskelmän että klassisen rockin ja grungen suuntaan.

Syksyllä 2020 Eetu Riikonen valittiin YleX Nosteessa -artistiksi, joka tarkoitti sitä, että artistin Hautausmaa-sinkku soi viikon ajan päivittäin YleX:llä ja Eetua myös haastateltiin.

Alkuvuodesta 2021 Kulttuuritoimitus nosti Eetu Riikosen Parasta juuri nyt -palstalleen ja vertasi artistia J. Karjalaiseen. Aiempi single Auto lähtee tasatunnilla puolestaan arvioitiin Ylen Levylautakunnassa.

***

Tavastian turvallisuusohje:


    Tavastialla on nollatoleranssi seksuaaliselle häirinnälle, väkivallalle, rasismille, homo- ja transfobialle, ableismille, misogynialle sekä vallan väärinkäytölle. Olethan viipymättä yhteydessä henkilökuntaan, mikäli kohtaat minkäänlaista huonoa käytöstä tapahtumassa.

    • Muista turvavälit ja vältä lähikontaktia muiden asiakkaiden sekä henkilökunnan kanssa.
    • Pese kätesi heti saavuttuasi, WC-käynnin yhteydessä sekä lähtiessäsi. Käsidesiä on tarjolla sisääntulon yhteydessä sekä muissa asiakastiloissa.
    • Pyri välttämään käteisen käyttöä maksuvälineenä.
    • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Kasvomaskeja on saatavilla myös baarissa.

Tavastia-klubilla on kaikissa tapahtumissaan toistaiseksi käytössä koronapassi.

Koronapassi luetaan ovella. Myös henkilöllisyystodistus tarkastetaan koronapassin luennan yhteydessä.

Varaudu normaalia pidempään jonotukseen. Erityisesti loppuunmyydyillä keikoilla jonoon kannattaa tulla tuntia ennen soittoaikaa.

Ota koronapassi, henkkarit sekä lippusi esille jo ennen omaa vuoroasi jonotuksen sujuvoittamiseksi. Säädä puhelimesi näyttö kirkkaalle, jotta sähköisen passin lukeminen onnistuu.

Lukijasovellus ei kerää tai tallenna terveystietoja tai muita todistusten tietoja.

Koronapassina toimii Omakannasta ladattava EU:n koronatodistus: www.kanta.fi/koronapassi.

Lisätietoja: [email protected]


    Saavutettavuus

    Tapahtumapaikka on esteetön.

    Syömään ennen keikkaa? Varaa pöytä Ravintola Ilveksestä! www.ravintolailves.fi

    ***

    Osta Ympäristölippu ja tue Tavastia Hall of Nature -hanketta!

    Tavastia Hall of Nature -hanke tähtää vastuullisempaan ja kestävämpään Tavastiaan. Yksi hankkeen tavoitteista on tulla hiilineutraaliksi livekentän toimijaksi.

    Tavastia Hall of Nature -keräyksen myyntituotot menevät lyhentämättömänä Luonnonperintösäätiön Tavastian metsä -kampanjaan, jonka tavoitteena on hankkia oma suojeltu metsä päästöjen kompensoimiseksi.

    Käy tutustumassa kampanjaan: Luonnonperintosaatio.fi/tavastian-metsa

    Kiitos kun olet mukana rakentamassa kestävämpää Tavastiaa!