Event

Tavastia Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki Finland

Bämä

Thu 1.6.
18+
Tavastia-klubi
19:00 Doors
20:00 BÄMÄ

Past event

Price: from 18 €
Time: Doors at 19:00

Ryhmä naisartisteja kyllästyi suomiräpin naisvihamielisyyteen ja kokosi voimansa – "Kaiken takana on bämä" -sinkku on vasta-argumentti ja kannanotto suomiräpissä esiintyviin misogynistisiin sanoituksiin: “Kun sä mietit ääneen muista tämä, kaiken takana on bämä”

Kantaaottavaa suomiräppiä ja klubimusaa yhdistelevä single Kaiken takana on bämä julkaistiin 21. huhtikuuta. Kappaleen esittäjän BÄMÄn takaa löytyy yhdentoista tunnetun naisartistin ryhmä – Matriarkaatti, Helena Routa, Nelli Milan, satu, Aina, Malka, EME, Sorry Babe, Ida Alex ja Emilia Ex.

"Emme kannata sensuuria. Kannatamme sananvapautta, mutta mielestämme vapauden mukana tulee myös vastuu", ryhmä kertoo.

Kappale sai alkunsa loppuvuonna 2022, kun biisintekijä-artistit Nelli Milan ja Helena Routa pohtivat, voisiko listoja dominoiviin, naisia alisteisesti kuvaaviin räppibiiseihin vastata muutenkin kuin someraivolla. "Räppärit ovat vastanneet toistensa dissausbiiseihin iät ja ajat vastabiiseillä. Tuli fiilis, että mimmien on aika yhdistyä ja tehdä sama", kappaleen tuottaja ja yksi kirjoittajista Nelli Milan kuvailee.

Kappaleen ovat säveltäneet Helena Routa ja Nelli Milan. Sanoituksista vastaavat Helena Routa, Nelli Milan, satu, Aina, Adikia ja Mon-Sala. Tuottajana toimii Nelli Milan.