EV46037.jpg
EV46037.jpg
EV46037.jpg

Tavastia-klubi Tapahtumat

Zucchero (ITA)

Liput ennakkoon alk. 40 €, ovelta , Ikäraja: K-18

Maailman tunnetuimpiin italialaisartisteihin lukeutuva rockmuusikko Zucchero saapuu syksyllä Suomeen ensimmäistä kertaa 18 vuoteen. Viime vuonna uuden albuminsa "Black Cat" julkaissut Zucchero esiintyy Helsingissä Tavastialla perjantaina 8. syyskuuta.

Italian suurimpiin artisteihin lukeutuva Zucchero on myynyt kolme vuosikymmentä jatkuneella urallaan yli 60 miljoonaa albumia. Karismaattisesta lauluäänestään tunnettu Zucchero nauttii myös laajaa kansainvälistä suosiota ja on tehnyt yhteistyötä mm. Eric Claptonin, Miles Davisin, Ray Charlesin, B.B. Kingin, Stingin, Bonon, Jeff Beckin ja Andrea Bocellin kanssa.

Hän on ollut Grammy-ehdokkaana, voittanut kaksi World Music Awardia sekä lukuisia muita palkintoja kotimaassaan Italiassa. Zuccheron isoimpiin kansainvälisiin hitteihin lukeutuu "Senza una donna (Without a Woman)", jonka hän levytti duettona vuonna 1991 keväällä Suomessakin vierailevan Paul Youngin kanssa.

Tuoreen "Black Cat" -albumin "Turn The World Down" -singlen on kynäillyt Elvis Costello, ja Bono on sanoittanut kappaleen "Streets Of Surrender (S.O.S)". Jälkimmäisellä kappaleella kuullaan myös Mark Knopflerin  kitaratyöskentelyä, samoin kuin "Ci Ci Arrende" -kappaleella. "Black Cat" on Zuccheron 12. studioalbumi.