EV50770.jpg
EV50770.jpg
EV50770.jpg

Tavastia-klubi Events

Grande Royale (SWE), The Empire Strikes

Advance tickets from 15 €, at the door 18 €, Age limit: 18+

 

 

Suoraviivaista garage-rockia soittava ruotsalaisbändi Grande Royale saapuu ensimmäisille Suomen keikoilleen helmikuussa.

Jönköpingistä kotoisin olevan Grande Royalen musiikissa kuuluu vaikutteita niin 1970-luvun amerikkalaisesta rockmusiikista kuin Skandinavian 1990-luvun rockbändeistäkin mausteenaan hienoisia popelementtejä. Grande Royalen musiikin kulmakiviä ovat sähkökitarat, melodiset laululinjat ja voimakkaat bassokuviot. Kaksi ensimmäistä levyään, Cygne Noir (2014) ja No Fuss - A piece by resolute men (2015), yhtye sekä tuotti että julkaisi itse. Levyt poikivat energiselle ruotsalaisbändille keikkoja kotimaan lisäksi myös Englannissa ja Etelä-Euroopassa. Kolmatta levyään Grande Royale aloitti valmistelemaan kesällä 2016 tuottajanaan mm. Hellacoptersin riveistä tutuksi tullut Nicke Andersson. Levy sai nimekseen Breaking News ja rockmusiikkiin erikoistunut levy-yhtiö The Sign records julkaisi sen elokuussa 2017.

Konserttia tukee Pohjoismaisen Kulttuurirahaston Puls-apuraha, jolla tehostetaan ja kehitetää pohjoismaista kulttuuriyhteistyötä artistien ja eri maiden kulttuuritoimijoiden kesken.