EV49133.jpg
EV49133.jpg
EV49133.jpg
EV49133.jpg
EV49133.jpg
EV49133.jpg

Tavastia-klubi Events

Albert Lee (UK)

Advance tickets from 40 €, at the door 43 €, Age limit: 18+

Kitaralegenda Albert Lee Tavastialle!

Grammy-palkittu brittikitaristi Albert Lee saapuu klubikeikalle Helsinkiin keskiviikkona 1. Marraskuuta. Viime vuosina ahkerasti ympäri maailmaa, niin oman bändinä kuin yhdessä monen muun artistin rinnalla keikkaillut Lee osoitti edellisellä Suomen vierailullaan viime syksynä olevan edelleen todella timanttisessa keikkakunnossa.

Leen tavaramerkkeihin on aina kuulunut puhdas ja virheetön näppäily- ja hybrid picking-tekniikka, joilla hän on ihastuttanut yleisöä jo vuosikymmenten ajan. Hän on myös muiden muusikoiden ihailema ammattimies - esimerkiksi kitaristikollega Ritchie Blackmoren mukaan Lee on "yksi maailman parhaista kitaristeista".

Kitaransoiton 1950-luvulla aloittanut Lee vaikutti uransa alkuvaiheessa lukuisissa eri kantri-, r&b- ja rock & roll-yhtyeissä. Kaupallisen menestyksen makuun Lee pääsi ensimmäisen kerran 60-luvulla Thunderbirds -yhtyeessä. Myöhemmin 70-luvun lopulla Lee aloitti monivuotisen yhteistyön Eric Claptonin kanssa.

Ensimmäisen sooloalbuminsa Albert Lee julkaisi vuonna 1979. Kaikkiaan hän on julkaissut uransa aikana yli kymmenen sooloalbumia sekä lukuisia livetallenteita. Viimeisin sooloalbumi, vahvoja akustisia tunnelmia sisältänyt Highwayman julkaistiin vuonna 2014. Leen 70-vuotisjuhlakiertueelta on julkaistu DVD Just a Country Boy at Heart.