EV45093.jpg
EV45093.jpg
EV45093.jpg

Tavastia-klubi Events

Skinny Puppy (CAN), K-X-P

Advance tickets from 37,50 €, at the door 39 €, Age limit: 18+

IKONINEN INDUSTRIAL-YHTYE SKINNY PUPPY VIHDOIN SUOMEEN

Perjantai 16.6.2017 Helsinki, Tavastia

 

Industrial-musiikin historiaan pysyvästi jälkensä jättänyt Skinny Puppy konsertoi ensi kertaa Suomessa. Kanadalaiskokoonpano nousee Tavastia-klubin lavalle Helsingissä perjantaina 16. kesäkuuta. Liput konserttiin tulevat myyntiin Tiketissä perjantaina 3. helmikuuta klo 10.00.

Vancouverissa vuonna 1982 perustettu Skinny Puppy on tunnettu monikerroksisesta musiikistaan. Yhtye yhdistää perinteisiä soittimia syntetisaattoreihin, rumpukoneisiin ja monipuolisiin, muun muassa elokuvista ja radio-ohjelmista napattuhin sampleihin. Yhtye on ottanut pitkän historiansa aikana rohkeasti kantaa yhteiskunnallisiin asioihin eläin- ja ihmisoikeuksista ajankohtaisiin kriiseihin kuten AIDS-epidemiaan ja sotiin.

 

Ministryn ja KMFDM:n kaltaisten yhtyeiden tavoin Skinny Puppya pidetään industrial-musiikin suunnannäyttäjänä. Yhtye on antanut kasvot elektro-industrialismille, ja se onkin inspiroinut monia musiikintekijöitä vuosikymmenten ajan. 2010-luvun elektropop-artisteista muun muassa Grimes ja Youth Code kertovat Skinny Puppyn esikuvikseen.

Yhtyeen ensimmäinen studioalbumi "Bites" ilmeistyi vuonna 1985 ja viimeisin "Weapons" on julkaistu vuonna 2013 Metropolia-levy-yhtiölle. Viisihenkisellä kiertuekokoonpanolla keikkaileva Skinny Puppy on tunnettu teatraalisista ja provokatiivisista live-esiintymisistään.